Sosiaalisen median hyödyntäminen yhteydenpidossa

12.12.2016
  
Valtuustoaloite sosiaalisen median hyödyntämisestä kuntalaisten, päättäjien ja kaupungin viranhaltijoiden välisen keskusteluyhteyden luomiseksi.

Kunnan poliittisten päättäjien ja viranhaltijoiden velvollisuus on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon. Julkisessa hallinnossa mukana olevien on oltava ihmisten tavoitettavissa. Tähän tavoittamiseen on jo olemassa valmis keino!

Ehdotankin, että Virtain kaupungin viranhaltijoiden keskuudessa suunnitellaan systeemi kaupungin omalle Facebook –sivulle. Esimerkiksi, että olisi viikoittain tai joka toinen viikko jokin teema, josta kuntalaiset voisivat käydä esittämässä kysymyksiä ja mielipiteitään. Eri medioista juuri Facebookia ehdotan siksi, että se on foorumina siitä, hyvä että siellä esiinnytään omalla nimellä. Keskustelu pysyy helpommin asiallisena.

Ehdotan myös, että kaupungin Facebook sivun kuvat -osioon luodaan albumi, jossa esitellään kaupungilla töissä olevia henkilöitä. (Albumi siksi, että esittelyt on mahdollista löytää myöhemminkin). Jokaisesta vuorollaan kuva ja pieni esittelytyyppinen juttu sinne, niin johtajista kuin alaisistakin. Esimerkiksi yksi henkilö viikossa. Tämä lisäisi positiivista me-henkeä niin kaupungin oman väen kuin kuntalaistenkin keskuudessa. Ja miksei siellä voisi päättäjiäkin esitellä, jos niin harkitaan.

Nykypäivänä internet on media, jota jokainen meistä käyttää jollain tavalla asioiden hoitamiseen. Yhteydenpito kuntalaisiin on tärkeää, päättäjien ja kaupungin työntekijöiden ei pidä eristäytyä kuntalaisista. Tällainen sosiaalisessa mediassa tapahtuva keskustelu olisi nykyaikaa ja toisi tarpeellisia kontakteja kuntalaisiin ja heitä askarruttaviin kysymyksiin.

Virtain kaupungilla on jo otettu askeleita kohti nykyaikaa ja nykyaikaista avoimempaa tiedotusta. Nyt on aika ottaa jälleen uusi askel kohti avoimutta.


12.12.2016


Tytti Majanen

Kommentit

  1. Hallituksessa selvitys 6.3:
    Virtain kaupunki on ottanut fb-sivut käyttöön ja niitä kehitetään jatkuvasti. Viimeisimpänä uudistuksena on noin viikoittain vaihtuvat viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden blogikirjoitukset.

    Monikanavainen viestintä on osa kaupungin tehtävistä, joka vaatii jatkuvaa kehittämistä esimerkiksi valtuustoaloitteessa esiin tuoduilla tavoilla. Virtain kaupunki on uudistamassa myös Internet-sivustojaan ja samalla käyttöön otetaan mm. Twitter-tili ja yhteen sovitetaan nykyistä paremmin kotisivujen ja sosiaalisen median palveluja.

    Valmistelija:

    Kehittämis- ja viestintäpäällikkö

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valtuutetuille virrat.fi -sähköpostiosoitteet

Valtuustosalin modernisointi